Everglow Yoga & Naturkraft

del av lokalen

I min lokal på Nygatan 53 finns allt du behöver för att kunna medverka på de aktiviteter jag erbjuder.
Vi har yogamattor, bolster, korkblock, yogabälten och filtar på plats.

del av lokalen

YINYOGA, MINDFULNESS & EXISTENTIELL HÄLSA
Torsdagar kl 18.00-19.45
8ggr. Kursstart Torsdag 2/9.
Kurspris: 1050 kr
Drop in: 150 kr

Under denna klass kommer du få börja med att landa in i din kropp och stilla ditt sinne med hjälp av lugn, mjuk sittande yoga med fokus på att släppa spänningar i nacke, axlar, bröstkorg och rygg, följt av yinyoga och mindfulness. Yinyoga är en blandning av yoga och mindfulness med fokus på att aktivera det parasympatiska nervsystemet som står för vila och trygghet och hjälper oss motverka stress. Vi håller oss i stillhet med endast sittande och liggande positioner där vi tar hjälp av redskap som bolster, filtar, stol och block för att anpassa positionerna på bästa sätt för vår kropp. Mindfulness innebär att vi väljer att fokusera på en sak, exempelvis vår andning, eller något av våra sinnen en längre stund för att samtidigt notera våra tankar och låta dom komma och gå. Att vara mindful innebär att vara medveten om vår kropp, tankar och känslor och låta oss acceptera det som är, att bara vara i det som är utan att värdera eller försöka förändra tillståndet.


Efter 45 minuter så går vi över till samtal utifrån "Existentiell hälsa" där du får utrymme att samtala och dela eller kanske bara lyssna. Existentiell hälsa handlar om förmågan att tro på och ta vara på livet. Enligt WHO påverkar din existentiella hälsa hur du uppfattar din fysiska, psykiska och sociala hälsa. Genom att skapa en god existentiell hälsa kan psykisk ohälsa motverkas. Den existentiella hälsan handlar om att hitta dina egna resurser, fundera på vad du önskar och se vad du behöver göra för att nå dit eller om du behöver be om hjälp för att ta dig dit. Den existentiella hälsan enligt WHO är indelad i 8 teman som är: Harmoni och inre lugn, Upplevelse av sammanhang, Existentiell styrka och kraft, Tillit som livskraft, Meningen med livet, Upplevelse av helhet, Upplevelse av förundran, Förhoppning.

Med stöd av samtalskort som fokuserar på "tanke - känsla - handling" kommer vi i grupp gå igenom ett tema per klass där vi delar med oss av tankar och erfarenheter för att hjälpa varandra reflektera, läka och växa. Du kommer under denna klass få kunskap och få med dig verktyg hem som du kan applicera i din vardag för stressreducering och återhämtning

MINDFULNESS MEDITATION

Torsdagar kl 18.00 - 18.45
8ggr. Kursstart Torsdag 28/10

Kurspris 8ggr: 750kr
Drop in: 100kr
Denna klass är för dig som upplever någon typ av stress, är i behov av återhämtning och möjligtvis inte har energi, ork, intresse eller fysisk förmåga att aktivera din kropp i någon form av yoga. Under denna klass kommer vi inte göra några fysiska övningar förutom att andas och meditera sittande eller liggande på yogamatta eller stol. Vi avslutar med en längre stunds avslappning.
Du kanske upplever att du är påväg mot utmattning, har utmattningssyndrom/depression, depression av annan orsak eller är i en livsfas med fokus på återhämtning och nyorientering i livet efter utmattning/depression. Om du inte befinner dig på tidigare nämnd plats i livet men är intresserad av att lära dig mer om mindfulness meditation så är även denna klass för dig. 
Mindfulness meditation och andningsövningar hjälper oss aktivera vårat parasympatiska nervsystem, som ger oss ett lugn och känsla av trygghet. Vi lär oss komma i kontakt med vår kropp och lär oss att lyssna till den genom att vända fokus inåt och öva på medveten närvaro. Vi kommer också öva på hur vi kan finna en acceptans gentemot oss själva där vi befinner oss i livet just nu samt hur vi kan bemöta negativa tankebanor och känslor vi upplever svårhanterliga, med hjälp av ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Du kommer få kunskap och få med dig verktyg hem som du kan applicera i din vardag för stressreducering och återhämtning.

YINYOGA, MINDFULNESS & ACT 
Torsdagar kl 19.00-20.15

8ggr. Kursstart Torsdag 28/10
Kurspris 8ggr: 1050kr
Drop in: 150kr

Under denna klass ligger fokus på återhämtning, stressreducering och att komma i kontakt med sitt inre jag för att skapa utrymme för ökad självkännedom, självkärlek och självkänsla.
Klassen bygger på väldigt lugn yoga i mycket stillhet med endast sittande och liggande positioner där vi tar hjälp av redskap som bolster, filtar och block för att anpassa positionerna på bästa sätt för vår kropp. Yin Yoga är en blandning av yoga och mindfulness med fokus på att aktivera det parasympatiska nervsystemet som står för vila och trygghet och hjälper oss motverka stress. Under klassen kommer du få följa med på en inre resa av livsfilosofi som grundar sig i Buddhas lära. Yin yoga & mindfulness kan liknas vid ACT, Acceptance Commitment Therapy som är en mycket populär mindfulnessbaserad-terapi-form som går hand i hand med Buddhas lära. Jag som yogalärare kommer guida dig under klassen utifrån dessa, som båda går ut på att hantera tankar och känslor och på så sätt minska stress och lidande. Vi stannar i enkla positioner i ungefär 3 till 5 minuter med ett inåtvänt sinne.
Klassen passar alla oavsett fysisk förmåga eller tidigare erfarenhet av yoga. Under passet ges alternativ för individuell anpassning utifrån dina förutsättningar.

PYT - PERSONLIG YOGA TRÄNING

PRIS: 530kr/h. Vid bokning av 2 PYT, 15% rabatt, betala 900kr. 

Personlig Yoga Träning där jag tillsammans med dig hjälper dig utifrån dina förutsättningar att nå dina mål utifrån dina upplevda fysiska, psykiska, mentala och känslomässiga behov. Kontakta mig via mejl och uppge namn och telefonnummer, så återkopplar jag för 20 min gratis konsultation via telefon följt av tidsbokning av PYT.

BOKNING 

  • Boka en kurs genom att maila vilken kurs du vill gå, ditt namn, adress, telefonnummer och om du är student. Du kommer få en bekräftelse samt en faktura via mail. Du kan betala fakturan via banköverföring eller swish.
  • Bokar du drop in betalar du via swish eller faktura beroende på ditt val vid bokning på bokningssidan.
  • Bokning och avbokning av drop in sker alltid via bokningssidan. 
  • Bokning är bindande, vilket gör dig betalningsskyldig för platsen du bokat. Avbokning sker enligt bokningsreglerna på bokningssidan. Om du inte avbokar din plats och inte dyker upp på klass kommer du bli betalningsskyldig via faktura.
  • Jag skriver kvitton och friskvårdsintyg på ditt köp om du önskar det.
  • Har du frågor eller söker stöd gällande klasserna eller annat, tveka inte att höra av dig så vägleder jag dig utifrån dina behov! 

20% studentrabatt gäller på ordinarie pris mot uppvisande av giltigt student ID. Studentrabatt går att kombinera med andra erbjudanden.